Hapishanelerde Bugüne Kadar Yapılan En Akıl Almaz 4 Silah

Hapishanelerde Bugüne Kadar Yapılan En Akıl Almaz 4 Silah - Mahkumların hapishanede çok fazla boş vakiti olur. Bu mahkumların bazılarıysa boş vakitlerini değerlendirmek için oldukça değişik bir yol seçmiş . Bu mahkumlar cezaevi idaresinden saklı olarak kısıtlı olanaklarla tehlikeli silahları kendileri üretmiş.


  • Kamçı
Almanya'da bulunan Santa Fua hapishanesinde 1996 yılında oldukça tuhaf bir kamçı ele geçirildi. Hamburg daki hapisanenin bir hücrende mahkumlar tarafından yapılan bu kamçıya jiletler eklenmişti. Hapishane de yapılan rutin aramalarda mahkumlardan çıkan bu kamçı , mahkumun ceza almasına neden olmuştu.





  • Karton Tabanca
1930'lu yılların banka soyguncusu Jhon Dillinger'in ahşat tabancası oldukça meşhur olmuştur. Hapishanelerde buna benzer oyuncak silahlar yapmak hobi olarak bilinir. Ancak bazı mahkumlar bu işi hobiden öteye götürüp gerçek silah görümüne sahip maken silahlar üretmiş. Bu silahlar işlevsiz olsa da gardiyanları korkutmak ve gözaltına almakta baya işe yaramakta.


  • Pompalı Tüfek
Hapishanede bir pompalı tüfek yapmak oldukça zordur. Ancak bu çok zorda olsa bazı mahkumlara göre imkansız değildir. 1984 yılında bir hücrede yapılan bu pompalı silah metal ve perde parçalarından yapılmış. Mermi yapımı içinse kibrik uçlarından toplanan kurşun kullanılmış. Ateşleme sisteminde kullanılan kalem pil daha da tehlike yaratıyor. 1984 yılında iki mahkum bu silah ile gardiyanı reyin alarak çaldıkları arabayla kaçmayı başarmıştır.


  • Sahte Makinalı Tüfek
Bu sahte makineli tüfek bir hapishane atölyesinde yağ enjektörü , bazı ahşap parçalar, bir kauçuk kılıf ve çok sayıda siyah banttan üretilmiştir. Bu silahın asıl amacı gardiyanları korkutmak ve hapisaneden kaçmaktır.